24 Aralık 2012 Pazartesi

Abderali Demokritos ve Hayati

Abderalı Demokritos ve Hayatı


Doğum ve ölüm tarihleri belli olmamakla birlikte, Zenon'dan 30 yıl sonra doğduğu sanılmaktadır. Çok gezmiş, Babil'e ve matematik öğrenmek üzere Mısır'a gitmiş ve orada 5 yıl kalmıştır. Hatta bu seyahatleri sırasında Hindistan'a kadar uzanmış olduğu sanılmaktadır. Ancak Demokritos bir gezgin değil, bir bilgi arayıcısıdır.

Demokritos'a göre evren, doluluk ve boşluktan oluşmuştur. Dolu kısım, bölünemez küçük parçacıklar, yani atomlar tarafından doldurulmuştur; bunlar ölümsüz ve yalındırlar. Nitelikleri aynı ama biçimleri ayrıdır. Varlıklar, bu atomların bir araya gelmelerinden oluşmuşlardır ve bir arada bulundukları sürece vardırlar; şayet bunları oluşturan atomlar bir nedenle dağılırsa yok olur giderler.

23 Aralık 2012 Pazar

Evangelista Torricelli ve Hayati

Evangelista Torricelli ve Hayatı


Evangelista Torricelli 15 Ekim 1608'de İtalyanın Feanza şehrinde doğdu, 5 Ekim 1647 in Floransa'da öldü. Açık hava basıncı üzerine yaptığı deneyleriyle tanınan İtalyan fizik ve matematik bilgini.

Çocukluğunda matematiğe olan merakıyla dikkatleri çekti. 1627'de Roma'ya giderek, hidrolik biliminin kurucusu ve Galilei'nin talebesi olan Benedetto Castelli ile birlikte çalıştı.

Benjamin Franklin ve Hayati

Benjamin Franklin ve Hayatı


Diplomat, bilim adamı, yazar, yayımcı ve basımcı olarak çok değişik alanlardaki önemli katkılarıyla tanınan Benjamin Franklin in ABD tarihinde saygın bir yeri vardır. İngiliz kökenli ve 17 çocuklu bir ailenin 10. oğlu olarak Massachusetts’in Boston kentinde doğdu. Yalnızca iki yıl okula gidebildi. Bir süre babasının sabun ve mum imalathanesinde çalıştıktan sonra ağabeylerinden birinin basımevinde çıraklığa başladı.

22 Aralık 2012 Cumartesi

Alexander Graham Bell ve Hayati


Alexander Graham Bell ve Hayatı
Alexander Graham Bell, (doğum 3 Mart 1847, Edinburgh İskoçya -  ölüm. 2 Ağustos 1922, Baddeck Kanada)
Alexander Graham Bell zamanından önce okuma yazmayı öğrenmiş ve çocukluğundan itibaren konuşmada tonlamaya önem vermişti. Başkalarının aksine sağır annesiyle kısık ses tonuyla konuşurdu. Annesinin kendisini anladığını görünce ses konusundaki teorilerini geliştirmeye başladı. Daha 14 yaşındayken bilim ve teknolojiyle yakından ilgilenen Alexander Graham Bell, babasıyla gittiği Sir Charles Wheatstone’un konuşma makinesi gösterisinden çok etkilenmişti.

Albert Einstein ve Hayati


Albert Einstein ve Hayatı

14 Mart 1879 tarihinde Almanya’nın Ulm kentinde doğdu. 1896’da Zürich Politeknik Enstitüsü’ne girdi. 1909’da profesör olan Einstein, önce Zürich’te sonra da Prag’da çalıştı. 1913’te Almanya’da Berlin Kaiser Wilhelm Enstitüsü Direktörlüğü’nü yaptı. 1922’de Nobel Ödülü aldı. 1933’e kadar Berlin’de yaşayan Einstein, Nazilere karşı tavır aldığı için Almanya’dan ayrılmak zorunda kaldı. Fransa, Belçika, İngiltere ve son olarak da ABD’de yaşadı. 

19 Aralık 2012 Çarşamba

Bilim Adamlari ve Mucitler

Bilim Adamları ve Mucitler

Dünya tarihinde yaşamış ve bir çok önemli buluş ile hayatımızı kolaylaştıran icatlar ortaya çıkarmış olan mucitlerimiz ile ilgili bir blog hazırladık. Bloğumuzda mucitler hakkında bilgiler, bilim adamları biyografileri, mucitlerin hayatları hakkında bilgilere yer vereceğiz.